-  -
Inloggen zorgverleners   |    Tekstgrootte   
PrivaZorg Apeldoorn en Salland 'Dé ondernemende thuiszorg waar de klant de baas is'

Zorgverzekeringswet (ZVW)

Hoe vraag ik verpleging en verzorging aan?

Vanaf 1 januari 2015 zijn verpleging en verzorging thuis onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Voor mensen die het nodig hebben, is er altijd verpleging en verzorging thuis. Voorbeelden van verpleging en verzorging thuis zijn het toedienen van medicijnen en hulp bij het douchen.

Hoe weet de zorgverzekeraar wat u  nodig heeft?

De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u zelf nog kunt en welke verpleging en verzorging nodig is. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze zorg. De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen, samen met uw familie of vrienden en andere professionele zorgverleners.

Wat kan PrivaZorg voor u doen?
Heeft u kortere of langere tijd hulp nodig bij dagelijkse handelingen? Denk bijvoorbeeld aan: opstaan, wassen, douchen, naar het toilet gaan, medicijnen innemen of naar bed gaan. De zorgverleners van PrivaZorg helpen u erbij. Ook kan een verzorgende u begeleiden in het leren omgaan met uw ziekte of ouderdomsbeperkingen.

Als u verpleging of verzorging nodig heeft, neem dan contact op met uw huisarts of met ons steunpunt op telefoonnummer 055-3560712.

© puntjesopde-i.nl